Economisch forum ‘DR Congo-Angola’ in Kinshasa (CongoForum)

KINSHASA – Kinshasa, de hoofdstad van de Democratische Republiek Congo, is de plek voor de eerste editie van het economisch forum ‘DR Congo-Angola’, dat van maandag 31 juli tot dinsdag 1 augustus zal worden gehouden. Vital Kamerhe, minister van Economie, maakte dat bekend op de 106de vergadering van de Congolese ministerraad afgelopen vrijdag.

Het forum gaat over het thema “Economisch partnerschap voor gedeelde groei”. De deelnemers zullen praten over de uitbouw van een strategisch en wederzijds voordelig partnerschap tussen de twee landen, terwijl tegelijkertijd lokaal geproduceerde producten en diensten van beide kanten worden getoond. Dat meldt Actualité.cd.

“Vanuit economisch oogpunt is dit forum bedoeld om de synergie tussen onze twee staten te versterken op het gebied van het vrije verkeer van personen en kapitaal, de strijd tegen fraude en grensoverschrijdende smokkel, en voor economische integratie door middel van transportinfrastructuur en communicatiekanalen”, aldus de notulen van de ministerraad.

Deze bijeenkomst zal besluitvormers en economische spelers uit de twee landen samenbrengen om een analyse te maken van het potentieel van elk land. De discussies zullen gaan over economische opportuniteiten, investeringen, vormen van synergie, complementariteit, grensoverschrijdende infrastructuur en de ontwikkeling van de economie.

© CongoForum, 31.07.23 (rk)

Beeld – bron: Vital Kamerhe, Présidence RD Congo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.