Kinshasa: Angel Cosmetics schenkt materiaal om gemeenten schoon te maken (CongoForum)

KINSHASA – De groep Angel Cosmetics heeft aan de stad Kinshasa heel wat materiaal geschonken dat kan worden gebruikt om de 24 gemeenten van de hoofdstad properder te maken. Het gaat onder meer om kruiwagens, overalls, helmen, vesten en vuilnisblikken.

De algemeen directeur van Angel Cosmetics, Jérôme Sekena, gaat er prat op dat de onderneming goed samenwerkt met het stadsbestuur. “We betalen niet alleen belastingen maar doen ook andere dingen”, vertelt Sekena. “Vorig jaar maakten we een stuk van de Kalamu-rivier schoon, ter hoogte van de Sendwe-brug. We verzamelden circa 30 ton huishoudelijk afval en maakte de 1ère rue schoon. Dit jaar schenken we materiaal voor de 24 gemeenten.”

Wijk Salongo

Angel Cosmetics liet ook het Gentiny Ngobila-stadion bouwen in de wijk Salongo in Lemba, op een plek waar voordien veel vuilnis te vinden was. “Het is daar dat gouverneur Ngobila opgroeide”, aldus Sekena. “Vroeger was dat een soort vuilnisbak. Nu is het een plek die de mensen in Salongo trots maakt.” Het bedrijf sponsort in de wijk ook sportieve activiteiten. Het stadion is nu een bron van inkomsten geworden voor de gemeente Lemba.

Gouverneur Ngobila is opgetogen over de sporttoernooien in Salongo. Hij wil ook dat ouders hun kinderen aanmoedigen om aan sport te doen. Volgens Ngobila is sport goed om het karakter te vormen en kunnen activiteiten van deze aard ‘vrijgevigheid’ en ‘solidariteit’ in de hand werken.

Angel Cosmetics is een groep met bedrijven als Foodlife en Palmco. Het bedrijf Palmco raffineert jaarlijks meer dan 150.000 ton palmolie. OK Plast, ook een deel van Angel Cosmetics, runt het project Kintoko. Dat is de eerste Congolese fabriek die plastic recycleert. Bij Kintoko werken meer dan 10.000 inwoners van Kinshasa.

© CongoForum, 01.08.23 (db)

Beeld – bron: Afbeelding van Manfred Richter via Pixabay

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.