Goma: Congolese frank wint wat aan waarde, maar prijzen producten zakken niet (CongoForum)

GOMA – Congolese economen stellen vast dat de nationale munt in het recente verleden aan waarde heeft gewonnen tegenover de dollar. Maar de prijzen van een aantal producten zijn nog niet gezakt, meldt Radio Okapi.

De wisselkoers is echter nog verre van stabiel, bevestigen lokale handelaars. Sommigen onder hen zouden graag een koersdaling zien tot 1.500 Congolese frank voor 1 dollar. Voorlopig lijk je nog altijd 2.200 tot 2.400 frank te moeten geven voor 1 dollar.

Supermarkten en telecommunicatiebedrijven volgen de trend niet en hanteren nog steeds een koers van 2.600 Congolese frank voor 1 dollar. Bovendien zijn de prijzen van de belangrijkste levensmiddelen niet gedaald, iets waar de inwoners van Goma nochtans naar snakken.

Volgens de door Radio Okapi aangesproken handelaren zijn de producten nog steeds erg duur en is het vooral belangrijk dat de koers gestabiliseerd wordt op 2.000 frank per dollar en dat deze koers ook door iedereen wordt nageleefd. Ongeveer twee weken geleden schommelde de wisselkoers op de markt tussen 2.500 en 2.600 Congolese frank voor 1 dollar.

© CongoForum, 02.08.23 (em)

Beeld – bron: Radio Okapi/J. Bompengo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.