Onveiligheid: president Centraal-Afrikaanse Republiek pleit voor meer strategische samenwerking tussen landen uit regio (CongoForum)

KINSHASA – De president van de Centraal-Afrikaanse Republiek, Faustin-Archange Touadéra, wil dat diverse landen uit de regio hun inlichtingenstromen en defensiesystemen beter coördineren om zo de onveiligheid tegen te gaan. Hij zei dat in Kinshasa, waar hij een uitreiking van militaire brevetten door zijn collega Félix Tshisekedi bijwoonde.

Toudéra is van mening dat er in de regio veel meer strategisch moet worden samengewerkt om de onveiligheid te verminderen en vormen van terrorisme tegen te gaan, aldus Radio Okapi. De president verwijst naar de activiteiten van terroristen, grensoverschrijdende misdaad, clandestiene handel in wapens en drugs, internetcriminaliteit en piraterij op zee.

De president van de CAR is blij met het bestaan van het ‘Collège de hautes études de stratégie et de défense’ (CHESD), waar Afrikaanse legerofficieren worden opgeleid en bijgeschoold. Aan deze instelling in Kinshasa studeren militairen uit de DR Congo, Congo-Brazzaville, de CAR, Kameroen en Burundi.

© CongoForum, 04.08.23 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi/Presidentschap RD Congo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.