Klimaatopwarming: Tshisekedi neemt deel aan Amazonetop in Brazilië (CongoForum)

KINSHASA – De Congolese president Félix Tshisekedi neemt vandaag en morgen deel aan een top over het Amazonewoud in Brazilië, die plaatsvindt in de stad Belém. Hij werd uitgenodigd door zijn Braziliaanse collega Luiz Inácio Lula da Silva, bericht Actualité.cd.

De top mikt in eerste instantie op de acht landen die het Amazonepact ondertekenden: Brazilië, Bolivia, Colombia, Ecuador, Guyana, Peru, Suriname en Venezuela. Tshisekedi wordt beschouwd als een belangrijke stem uit het Congobekken.

Op de top willen de acht landen van het Amazonepact praten over het aantrekken van investeringen, de strijd tegen de ontbossing, de bescherming van inheemse volkeren en duurzame ontwikkeling, dit alles in de context van de klimaatopwarming.

De DR Congo wil, samen met landen als Brazilië en Indonesië, inspanningen doen om het tropische regenwoud te beschermen. Dat is belangrijk in het kader van de strijd tegen de klimaatopwarming. In november 2022 ondertekenden de drie landen op de COP27-conferentie een alliantie over samenwerking rond het tropische regenwoud en de aanpak van de klimaatproblemen.

© CongoForum, 08.08.23 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi/Marc Maro Fimbo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.