Bukavu: oproep aan politieke partijen om jongeren op te stellen (CongoForum)

BUKAVU – De vereniging Karibu Jeunesse Nouvelle (KJN) riep zondag politieke partijen op om meer ambitieuze jongeren te betrekken bij de provinciale, lokale en gemeentelijke verkiezingen. De vereniging moedigt jongeren aan om zich vanaf de basis voor politiek te interesseren, signaleert Radio Okapi.

“Wij begeleiden 50 jongeren en hebben geprobeerd hen te mobiliseren en bewust te maken van het feit dat we graag zouden zien dat ze de politiek ingaan op het laagste niveau. Met andere woorden, bij de provinciale, lokale en gemeentelijke verkiezingen, want voor Karibu Jeunesse Nouvelle ligt de echte macht tegenwoordig aan de basis”, zegt Jolly Kamuntu, voorzitter van KJN.

Ze stelt tevreden vaste dat deze jongeren wachten op de provinciale parlementsverkiezingen, de gemeenteraadsverkiezingen en de lokale verkiezingen zodat ze daadwerkelijk betrokken raken bij de politiek aan de basis.

Aangezien deze jongeren de problemen van hun gemeenschappen begrijpen en erin leven, gelooft Jolly dat ze “als ze aan de basis beginnen, ze snel zullen evolueren en echte professionele politici zullen worden die het land zullen helpen veranderen”.

De uitspraken van Karibu Jeunesse Nouvelle komen op het moment dat de kandidaturen voor de provinciale en gemeentelijke verkiezingen worden ingediend. Maar Jolly Kamuntu heeft wel reserves: “We weten hoe de politieke partijen in deze stad werken en dat is onze angst. En daarom roepen we de politieke partijen op om ervoor te zorgen dat ze deze keer middelen beschikbaar stellen voor jongeren”.

De vereniging zegt na te gaan welke jongeren al op de lijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen staan.

© CongoForum, 08.08.23 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi, CENI/Sud-Kivu

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.