Kinshasa: zware brand in Lemba eist minstens vijf mensenlevens (CongoForum)

KINSHASA – Minister van Binnenlandse Zaken Peter Kazadi is dinsdag op bezoek geweest in Lemba, één van de gemeenten van Kinshasa. Hij bezocht er de plek waar een ernstig incident zopas het leven kostte aan vijf personen, aldus Actualité.cd.

Het incident deed zich voor nabij de ‘Marché rond-point Ngaba’, waar een tankwagen met brandstof aanreed tegen een elektriciteitspaal van de SNEL. Dit leidde tot een brand die vijf mensenlevens eiste.

Minister Kazadi bevestigt de trieste balans. Tientallen winkels en winkeltjes gingen in vlammen op. Heel wat van deze winkeltjes stonden eigenlijk op de openbare weg, wat natuurlijk verboden is. “Als deze zaken verder af zouden hebben gelegen van de weg, zouden we deze catastrofe niet hebben meegemaakt”, aldus Kazadi.

De brand woedde in de nacht van dinsdag op woensdag. Het duurde vele uren voor de brandweer het vuur kon blussen.

Door de brand werd ook een elektriciteitslijn verwoest die stroom leverde aan de gemeente Ngaba. Gevolg is dat de inwoners daar minstens enkele dagen zonder elektriciteit zullen zitten, is te horen bij het nationale stroombedrijf SNEL. De SNEL moet nu de schade inschatten, beschadigde kabels vervangen en een nieuwe elektriciteitslijn aanleggen.

© CongoForum, 09.08.23 (db)

Beeld – bron: Peter Kazadi, Présidence RDC

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.