Kwilu: begin herstelwerkzaamheden aan de weg Bandundu-Bagata (CongoForum)

BANDUNDU – De vice-gouverneur van Kwilu, Félicien Kiway, heeft woensdag het startsein gegeven voor het herstel van de nationale weg nummer 9, die de stad Bandundu verbindt met de hoofdplaats van het territorium Bagata.

De ceremonie vond plaats op de esplanade van de Masonga-basisschool, in aanwezigheid van talrijke provinciale autoriteiten, meldt Radio Okapi. De werkzaamheden maken deel uit van het ontwikkelingsprogramma van de centrale regering voor 145 gebieden.

De werkzaamheden, die worden gefinancierd uit de staatskas, worden over een periode van tien maanden uitgevoerd door het Congolese bedrijf Adi Construction, onder toezicht van het technisch controlebureau en het Wegenbureau (Office des Routes). De 135 km lange weg Bandundu-Bagata, die via het dorp Bonkulu loopt, is in erg slechte staat.

Michel Miseka, provinciaal directeur van het ‘Office des Routes’ in Kwilu, schetste de belangrijkste uit te voeren werkzaamheden: “De werkzaamheden zullen bestaan uit het rooien van het kreupelhout en het schoonmaken van de wegbedding, het vrijmaken van greppels, het weghalen van het zand van de weg, het opruimen van het losliggende materiaal, het opnieuw bestraten van de weg met een slijtlaag van geselecteerde materialen, de herprofilering met of zonder toevoeging van materialen…”.

Als dit stuk weg hersteld zal zijn, zal het helpen om het verkeer van handelsgoederen te versnellen. Landbouwproducten zullen dan makkelijker kunnen worden getransporteerd tussen Bagata en Bandundu.

© CongoForum, 11.08.23 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi/Irène Mboma

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.