Bukavu: meer dan 20 huizen in twee dagen afgebrand (CongoForum)

BUKAVU – Meer dan 20 huizen zijn in de voorbije twee dagen in rook opgegaan in de stad Bukavu (Zuid-Kivu).

Volgens lokale bronnen van Radio Okapi vond de jongste tragedie plaats toen ongeveer tien huizen in vlammen opgingen in de gemeente Kadutu, vlakbij de Limanga-markt.

Dit gebeurde nadat meer dan tien andere huizen in vlammen waren opgegaan in Mulungulungu in het Panzi-district, in de gemeente Ibanda.

Bij deze twee incidenten zijn geen mensen om het leven gekomen, ondanks het verlies van verschillende eigendommen. Meer dan 20 families raakten wel dakloos in Bukavu na de branden.

Buiten Bukavu, in het dorp Chindioma, in de streek van Kabare (Zuid-Kivu), stonden op dezelfde dag een tiental woningen en winkels in brand. Alle goederen in de huizen gingen in rook op.

Deze branden deden zich voor op een moment dat de drie gemeenten van Bukavu net waren uitgerust met blusvoertuigen. Volgens lokale bronnen zijn deze voertuigen nog altijd niet operationeel.

Maar de oorzaak van al deze branden is nog niet bekend. De stedenbouwkundige inrichting van de stad is wel een probleem, en er leven ook vaak te veel mensen in de woningen.

© CongoForum, 11.08.23 (rk)

Beeld – bron: Bukavu, (archief)/ Radio Okapi, Diane Iwende

……

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.