Centraal-Kongo: inzameling van geld en goederen voor slachtoffers oorlogsgeweld in Oost-Congo (CongoForum)

MATADI – Het bestuur van het Hoger Instituut voor Handel in Matadi reageerde positief op de oproep van de Congolese staat om geld en goederen in natura in te zamelen om de slachtoffers van de oorlogen in Noord-Kivu en Ituri te helpen. De Congolese overheid lanceerde haar oproep via het ministerie voor Hoger en universitair onderwijs en richtte zich tot alle universiteiten in het land, aldus Okapi News.

De ceremonie voor de officiële lancering van de actie in Matadi vond plaats in de gebouwen van de ‘alma mater’ van het Hoger Instituut, vlakbij het administratieve gebouw van de gemeente Mvuzi. Leden van het directiecomité van deze hogere openbare instelling, onder leiding van directeur-generaal Nsilu Matondo, overhandigden al symbolisch schenkingen van klaren, schoenen en andere goederen in natura die ze hadden kunnen inzamelen en die te zijner tijd naar de betrokken provincies zullen worden gestuurd, meer bepaald naar kampen voor ontheemden.

De actie oogst sympathie bij inwoners van de havenstad Matadi die familie hebben in de woelige provincies, en die het initiatief van de Congolese regering toejuichen.

De regering rekent op de massale deelname van elke student, docent, werkleider, assistent, administratief personeel, etc., die allemaal, zonder uitzondering, de handen uit de mouwen moeten steken.

© CongoForum, 21.08.23 (em)

Beeld – bron: E. Merveillie

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.