Zuid-Kivu: project met Artsen Zonder Grenzen en Tearfund in Fizi, Uvira en Mwenga (CongoForum)

BUKAVU – In de territoria Fizi, Uvira en Mwenga in de provincie Zuid-Kivu worden bijna 150.000 mensen sinds 29 augustus 2023 ondersteund in het kader van een multisectorieel project op het vlak van gezondheidszorg, bescherming, water en sanitaire voorzieningen. Het project, dat twaalf maanden zal duren, is in handen van Artsen Zonder Grenzen/België en Tearfund, signaleert Radio Okapi. De lancering van het project vond plaats in het dorp Nundu, in de streek van Fizi.

Er wordt gemikt op ontheemden en onthaalfamilies in een reeks gezondheidszones in Fizi, Uvira en Mwenga. In de bewuste zones is het voor velen erg moeilijk om toegang te krijgen tot degelijke elementaire gezondheidszorg. Bij kinderen onder de 5 jaar komen gevallen van ondervoeding voor. Er is ook sprake van seksueel geweld en gendergebonden geweld.

Als er latrines bestaan in deze delen van het land, zijn ze slecht onderhouden. Punten om drinkwater af te tappen, staan vaak gewoon droog.

Het project in Fizi, Uvira en Mwenga wordt gefinancierd door ECHO en het ‘Centre de crise et de soutien’ (CDCS) van het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken.

© CongoForum, 31.08.23 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi/Fiston Ngoma

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.