President Tshisekedi ontvangt ‘Leopards’: “Op je taak concentreren en al het andere vergeten” (CongoForum)

KINSHASA – President Félix Tshisekedi heeft zondag in Kinshasa de ‘Leopards’-voetballers van de Democratische Republiek Congo ontvangen na hun kwalificatie voor de Afrikaanse landenbeker ‘Cup of Nations’ (CAN Ivoorkust 2023). Dat gebeurde na hun wedstrijd tegen de ‘Nijlkrokodillen’ van Soedan, als onderdeel van de groep I kwalificatiewedstrijden, zo vernam ACP uit presidentiële bron.

Tshisekedi ontving de ‘Leopards’ (luipaarden) tijdens een diner op het presidentieel paleis zondag, de dag na hun kwalificatie voor de Afrikaanse ‘Cup of Nations’ die in 2024 in Ivoorkust zal worden gehouden”. Dat blijkt uit een tweet van de Présidence.

De president verzekerde de ‘Leopards’ van zijn steun en hoopte dat ze het beste van zichzelf zouden geven. “We willen dat jullie je alleen concentreren op jullie taak en al het andere vergeten, want wij zullen daarvoor zorgen,” verzekerde Tshisekedi. “Door wat wij doen, hopen we dat jullie in ruil daarvoor het beste van jezelf zullen geven”, voegde hij eraan toe.

“De eer gaat naar de spelers, die alles hebben gedaan wat hen werd opgedragen. Ze zijn erg trots dat ze het shirt van de DR Congo dragen en wij zijn nog blijer dat we alle Congolezen trots hebben gemaakt”, verklaarde Sébastien Desabre, coach van de ‘Leopards’.

Tshisekedi woonde zaterdag in het Martelarenstadion, op de slotdag van groep I van de CAN 2023-kwalificatiewedstrijden, de 2-0 overwinning bij van de ‘Leopards’ tegen Soedan.

In een volgepakt Martelarenstadion zorgden de ‘Leopards’ van de DR Congo voor sensatie door twee prachtige doelpunten van respectievelijk Théo Bongonda (8ste minuut) en Fiston Kallala Mayele (80ste minuut).

Dankzij deze overwinning kwalificeerde de DR Congo zich logischerwijs voor de 34ste editie van CAN 2023. Het gaat om de twintigste keer dat de Congolese nationale ploeg deelneemt aan de eindfase van deze competitie, die van 13 januari tot 13 februari 2024 plaatsvindt in Ivoorkust.

© CongoForum, 11.09.23 (rk)

Beeld – bron: Presidentiële pers

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.