Luchtvaart: regering overweegt oprichting nieuw bedrijf Air-Congo (CongoForum)

KINSHASA – De Congolese regering overweegt opnieuw om werk te maken van een nieuwe luchtvaartmaatschappij onder de naam Air-Congo. Dat blijkt uit de notulen van een recente ministerraad.

Radio Okapi wijst op een protocolakkoord dat werd gesloten met de Ethiopian Airlines Group. Daarin is sprake van ‘een strategisch partnership’ dat zou moeten leiden tot investeringen in de luchtvaart, een betere exploitatie van netwerken en een versterking van technische en operationele capaciteiten.

De oprichting van een nieuwe onderneming en een snelle exploitatie van internationale verbindingen zou niet ten koste van het bestaande Congo Airways gebeuren, zegt de minister van Portefeuille. In het geval van Congo Airways is er een noodplan om het bedrijf stabiel te krijgen, onder meer door een vliegtuig te kopen en een ander toestel te leasen.

Minister Marc Ekila (Vervoer) sprak op de ministerraad over het bedrijfsplan voor Air-Congo. Naar verluidt zouden er 22 acties moeten worden ondernomen in een tijdsspanne van 157 dagen.

© CongoForum, 27.09.23 (db)

Beeld – bron: Présidence RD Congo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.