Tshisekedi hengelt naar stemmen bij diaspora in Europa (CongoForum)

BRUSSEL – President Félix Tshisekedi lijkt nu al de Congolese diaspora in België op te roepen om voor hem te stemmen bij de presidentsverkiezingen in december. Dat bleek vorige week in Brussel, zo berichten Congolese media.

Tshisekedi is van mening dat hij de DR Congo op een aantal punten vooruitgang liet boeken. “Ons land zat op alle vlakken diep in de put”, zei hij onlangs in Brussel. “We zijn uit het dal aan het klimmen maar er is nog werk aan.”

De president zegt dat hij de lonen van leerkrachten en ambtenaren verhoogde en de militairen beter liet betalen. Hij pakt ook uit met het ‘gratis lager onderwijs’ en de plannen om de 145 territoria van Congo beter te ontwikkelen.

Normaal gezien mag er pas van 19 november tot 18 december 2023 campagne worden gevoerd voor de verkiezingen op diverse niveaus (presidentschap, parlement, provinciale assemblees). Op gemeentelijk niveau is er een campagneperiode tussen 4 en 18 december.

Afgelopen donderdag had Tshisekedi in Brussel een ontmoeting met de Congolese diaspora in Europa. Hij beloofde daar inspanningen te doen om Congo meer mogelijkheden te geven om het eigen grondgebied beter te beschermen. “Onze rijkdommen zijn de belangrijkste reden voor ons ongeluk”, luidde het.

Tshisekedi wil naar eigen zeggen binnenkort bekijken waar er extra inspanningen nodig zijn om de ontwikkeling van de territoria aan te zwengelen.

© CongoForum, 04.10.23 (db)

Beeld – bron: Brussel, afbeelding van Ann Jessica Johnson via Pixabay

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.