Haut-Katanga: forum over onderwijs in Centraal-Afrika in Lubumbashi (CongoForum)

LUBUMBASHI – De DR Congo organiseert van 9 tot 13 oktober 2023 in Lubumbashi, in de provincie Haut-Katanga, het Centraal-Afrikaans Forum voor Onderwijs, Wetenschap, Technologie en Innovatie (FACESTI). Het forum wordt georganiseerd in het kader van president Tshisekedi’s voorzitterschap van de Economische Gemeenschap van Centraal-Afrikaanse Staten (ECCAS) en zijn visie gericht op onderwijs, gezondheid en cultuur, aldus de minister van Hoger en Universitair Onderwijs (ESU), Muhindo Nzangi. Dat meldt Digital Congo.

Volgens de minister van ESU zullen deskundigen uit de onderwijssector, instellingen uit het hoger en universitair onderwijs en wetenschappelijke onderzoeksinstellingen deelnemen aan het forum. Er wordt ook een bijeenkomst van onderwijsministers gepland. Tot slot zal werk van onderzoekers uit het hoger en universitair onderwijs worden tentoongesteld.

Minister Muhindo Nzangi nodigde de instellingen uit zijn sector uit om deel te nemen aan deze editie van FACESTI. Hij hoopt dat directies een belangrijke bijdrage zullen leveren aan het regionale forum en wil onderlinge contacten bevorderen. Muhingo Nzangi pleit ook voor de ontwikkeling van een strategie rond onderwijsbeleid voor Centraal-Afrika.

© CongoForum, 06.10.23 (em)

Beeld – bron: Radio Okapi/Jean Ngandu

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.