Zuid-Kivu: start van project ‘Kahuzi Biega, nationaal vredespark’ (CongoForum)

BUKAVU – Bruno Lemarquis heeft gisteren, donderdag, het startsein gelost voor het project ‘Kahuzi Biega, nationaal vredespark’. Hij deed dat in Tshivanga, in het territorium Kabare (Zuid-Kivu). Lemarquis is humanitair coördinator van de VN in de DR Congo.

Het gaat om een initiatief van de Verenigde Naties en het Congolese Instituut voor Natuurbescherming (ICCN). Bedoeling is om een omgeving te creëren die duurzame vrede bevordert, biodiversiteit beschermt en economische ontwikkeling aanmoedigt. De initiatiefnemers willen ook strijden tegen de klimaatopwarming en rekening houden met de mensenrechten, in het bijzonder voor inheemse bevolkingsgroepen.

Het project zou 509 jobs moeten creëren. Wouden en bossen zullen beter worden beschermd. En plaatselijke conflicten zouden zeldzamer moeten worden.

Gedurende 36 maanden lang kan “Kahuzi Biega, nationaal vredespark” rekenen op 3 miljoen dollar aan financiering. Dit geld komt uit een fonds van het algemeen secretariaat van de VN. Het project wordt uitgevoerd door het uitrustingsfonds van de VN, met ondersteuning van de ‘Wildlife conservation society’ (WCS).

© CongoForum, 06.10.23 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi/Emmanuel Elameji

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.