Noord-Kivu: Wereldvoedselprogramma boos over ‘commercialisering’ voedselhulp (CongoForum)

GOMA – Het Wereldvoedselprogramma (WFP) heeft afgelopen dinsdag de ‘commercialisering’ veroordeeld van voedselhulp die bestemd is voor kwetsbare bevolkingsgroepen in Noord-Kivu. Het gaat om plantaardige olie, maïs- en tarwemeel, bonen en alle aanvullende voedingsproducten die bedoeld zijn om de voeding van deze mensen in deze oorlogsperiode te verbeteren, aldus Radio Okapi.

De VN-organisatie wijst het publiek erop dat het illegaal is om deze producten te kopen of te verkopen. Ze waarschuwt dat iedereen die betrapt wordt op het verkopen van deze producten vervolgd zal worden.

“Op een moment dat alle inspanningen gericht zouden moeten zijn op het bestrijden van de voedselonzekerheid die het leven van duizenden kwetsbare ontheemden beïnvloedt, maken bepaalde individuen, op zoek naar gemakkelijk gewin, misbruik van de noodlijdende ontheemden door hun voedselhulp tegen bespottelijke prijzen te kopen, waardoor WFP-voedsel op de markt belandt”, betreurt het WFP. Volgens het VN-agentschap is de verkoop van voedselhulp een flagrante schending van de humanitaire principes.

© CongoForum, 12.10.23 (rk)

Beeld – bron: Caritas Butembo-Beni/Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.