Fayulu in Boma: “Verlaat stembureaus pas na het tellen van alle bulletins” (CongoForum)

BOMA – Presidentskandidaat Martin Fayulu is diverse Congolese provincies aan het bezoeken. Maandag had hij een meeting met de bevolking in Boma in de provincie Centraal-Kongo. De voorzitter van de partij Ecidé riep er de burgers op om waakzaam te zijn en zo mee de transparantie van het verkiezingsproces te verzekeren, schrijft Mediacongo.

Volgens Fayulu mag de voorzitter van de nationale kiescommissie, Denis Kadima, de bevolking niet in de maling nemen. “Vooral jullie, jongeren, wees waakzaam. Verlaat de stembureaus pas wanneer alle stembulletins zijn geteld. Dat zijn de resultaten waar we moeten naar kijken. We kunnen niet voortgaan op de avonturen van de CENI en het Grondwettelijk Hof, die corrupt zijn”, klonk het.

De opposant had naar eigen zeggen nog nooit een ontmoeting met ex-president Joseph Kabila. “Ik belde er ook nooit mee. Voor mij kan er geen sprake zijn van een alliantie met wie dan ook, en al helemaal niet met Félix Tshisekedi. Die laatste heeft zijn macht te danken aan een akkoordje op zijn Afrikaans, hij stal de macht van het volk.” Fayulu wil alleen politieke akkoorden sluiten die openbaar zijn.

In Boma presenteerde de opposant een aantal kandidaten die op de lijst van de Lamuka-coalitie zullen staan, op diverse niveaus. Afgelopen zondag was Fayulu in de stad Muanda, ook in Centraal-Kongo. Dinsdag passeerde hij in de havenstad Matadi.

© CongoForum, 18.10.23 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi/Paul Matendo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.