Bunia: herstelde Tonglet-brug is officieel klaar (CongoForum)

BUNIA – In Bunia, in de provincie Ituri, is de historische brug die bekend staat als de ‘Tonglet-brug’, officieel klaar. De brug werd hersteld door het bedrijf Mont Gabon. Ze verbindt de gemeenten Mbunya en Nyakasanza met elkaar. Er is vijf maanden lang gewerkt om de brug in betere staat te brengen.

De brug, met een draagkracht van 120 ton, werd voltooid tegen een kostprijs van meer dan 500.000 dollar, volgens informatie van de ingenieur die verantwoordelijk is voor het project.

Gouverneur Johnny Luboya N’Kashama benadrukt het belang van de reparatie van deze brug om de bevolking te beschermen bij natuurrampen. “Toen ik hier op doorreis was, verzamelde ik informatie over deze brug, die in een erg slechte staat van onderhoud verkeerde en een constant gevaar vormde voor de hele omwonende bevolking. Nu zijn alle huizen in de omgeving beschermd en is de bevolking veilig dankzij de bouw van deze brug”, verklaarde hij aan Actualité.cd.

De gouverneur riep ook op tot oprechte verzoening en vergeving onder de bevolking van Ituri en onderstreepte dat dit zal helpen om de vrede te herstellen en de ontwikkeling te stimuleren.

Naast de bouw van de Tonglet-brug is Mont Gabon betrokken bij verschillende andere projecten in Bunia, waaronder de asfaltering van meer dan acht kilometer stadswegen en de uitbreiding van Bunia’s luchthaven Murongo.

© CongoForum, 27.10.23 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi/Marc Maro Fimbo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.