Sama Lukonde op inspectiereis in Haut-Uele en Bas-Uele (CongoForum)

ISIRO – Eerste minister Jean-Michel Sama Lukonde inspecteert sinds zaterdag 28 oktober de uitvoering van de plannen voor de 145 territoria in de regio’s Haut-Uele en Bas-Uele.

Bij zijn aankomst in Isiro, de hoofdplaats van de provincie Haut-Uele, zei Jean-Michel Sama Lukonde dat hij aan het rondreizen is om de projecten te bekijken die in dit deel van de Republiek aan de gang zijn, aldus Radio Okapi.

“Ik ben hier in het kader van het werk dat in 145 territoria wordt gedaan en in het kader van de besprekingen die ik met de provincies zal voeren. We zullen dus niet alleen rechtstreeks contact hebben met de bevolking maar ook de gelegenheid hebben om de infrastructuur te bezoeken en de temperatuur op te meten en precies te weten te komen welke verwachtingen deze bevolking en deze provincies nog meer hebben”.

Gisteren, zondag, vertrok de premier naar Doko, een mijnstad op meer dan 300 km van Isiro. Hier ontgint Kibali Gold al zo’n tien jaar goud met een hypermoderne fabriek. Het bedrijf heeft ook verschillende sociale projecten gerealiseerd ten behoeve van de gemeenschap.

Vandaag, maandag, reist de premier volgens regeringsbronnen naar Buta in de provincie Bas-Uele.

© CongoForum, 30.10.23 (rk)

Beeld – bron: Primature RDC

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.