Congo wil waardeketen voor chilipepers ontwikkelen (CongoForum)

KINSHASA – Deskundigen zijn op woensdag 8 november in Kinshasa begonnen aan een reeks bijeenkomsten om tot een betere strategie te komen rond de oprichting van bedrijven die pepers verwerken voor de export. Hierbij wordt gedacht aan de speciale economische zone Musienene in de streek van Lubero (Noord-Kivu) en de Maluku-zone in het oosten van Kinshasa.

Volgens het ministerie van Industrie gaat de Democratische Republiek Congo nu de waardeketen ontwikkelen voor haar chilipepers, die momenteel erg in trek zijn op de internationale markt.

Jean Dieudonné Kavese, kabinetschef bij het ministerie van Industrie, zegt dat Congo vooral wil inspelen op het feit dat de Chinezen massaal chilipepers inkopen voor de productie van traangas en lippenstift en de bescherming van ondergrondse kabels, aldus Radio Okapi.

De DR Congo heeft alles wat nodig is om deze waardeketen voor chilipepers te ontwikkelen, volgens Adélard Lofungola, de expert die een bedrijf bijstaat dat in Congo chilipepers wil verwerken.

Adrien Bakunzi Bariyanga, een naaste medewerker van de minister van Industrie, kondigde ook een op handen zijnde economische missie naar China aan om buitenlandse handelspartners aan te trekken. Congo heeft de ambitie om een flink stuk marktaandeel te veroveren, zo blijkt.

© CongoForum, 10.11.23 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi/Tahiri Heri Jonathan

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.