Ituri: speciale politie-eenheid voor verkiezingen (CongoForum)

BUNIA – CONJETA, een programma ter ondersteuning van de politiehervorming in de DR Congo, is sinds vrijdag 10 november op missie in Bunia (Ituri) om een speciale politie-eenheid op te leiden met het oog op de beveiliging van de verkiezingen.

De leden van dit programma hebben aan de provinciegouverneur gezegd dat de grondbeginselen van de vrijheid van betoging tijdens deze verkiezingsperiode horen te worden gerespecteerd, zoals gewaarborgd door de Grondwet, aldus Radio Okapi.

Volgens Jean de l’Angleterre, die deze delegatie leidt, zal de steun aan de nationale politie (PNC) bestaan uit de oprichting van een speciale eenheid die professioneel kan optreden bij eventuele onlusten tijdens de verkiezingsperiode. De politie moet de nodige uitrusting krijgen om het hoofd te kunnen bieden aan elke situatie na de bekendmaking van de resultaten van de algemene verkiezingen van 20 december.

“Er is individuele beschermingsuitrusting voor het personeel zodat ze in de beste omstandigheden kunnen werken. We werken momenteel aan infrastructuur om de politiebureaus en onderstations te verbeteren”, legt Jean de l’Angleterre uit.

De politietrainingen zullen van maandag 13 tot en met vrijdag 17 november plaatsvinden in Bunia.

© CongoForum, 13.11.23 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi/Marc Maro Fimbo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.