Kwilu: slechte staat weg naar Gungu veronrust bevolking (CongoForum)

GUNGU – In het territorium Gungu (Kwilu) verkeert de weg naar de stad Gungu in erg slechte staat. Het gaat om een deel van de weg Batshamba-Gungu-Kakobola dat moet worden hersteld door het bedrijf Afritec. Ter hoogte van de Kwilubrug staan heel wat voertuigen vast.

Bedoeling was om 70 km weg heraan te leggen maar tot nu toe werd amper twee kilometer van het beoogde traject aangepakt, constateert Actualité.cd. De bevolking is dan ook ontevreden. Dinsdag werd betoogd tegen de situatie.

In een memorandum, gericht aan president Félix Tshisekedi, dringt de bevolking erop aan om de weg eindelijk weer bruikbaar te maken. Eigenlijk moesten de werken in december worden afgerond, maar met de huidige stand van zaken is dat heel onwaarschijnlijk. De aanpak van Afritec heeft volgens de boze actievoerders kwalijke gevolgen voor het leven en de handel in de streek van Gungu.

De betogers vragen zich af welke weg de president precies zal kunnen nemen wanneer hij binnenkort Grand Bandundu wil bezoeken. Tshisekedi zou volgens sommige berichten de waterkrachtcentrale van Kakobola officieel komen openen. Medewerkers van het staatshoofd werden al naar Kenge, Bandundu, Kikwit en Inongo uitgestuurd. Zij moeten ongetwijfeld de reisweg van de president uitstippelen.

© CongoForum, 15.11.23 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi/Irène Mbama

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.