Haut-Lomami: ophef over doden in Malemba Nkulu, na moord op chauffeur (CongoForum)

LUBUMBASHI – Michel Kabwe Muamba en Fabien Mutomb Kan Kato, vertegenwoordiger van president Tshisekedi en een notabele uit Katanga, zijn niet te spreken over de recente incidenten in Malemba Nkulu, in de de provincie Haut-Lomami. Daar werden vier personen gedood na de moord op de chauffeur van een motorfiets. De familie van het slachtoffer ging ervan dat de moord het werk was van bandieten uit de Kasaï, schrijft Actualité.cd.

Kabwe Muamba en Mutomb Kan Kato roepen de bevolking in Malemba Nkulu op om af te zien van verder geweld en zich niet te laten manipuleren door sommige politici. Aan de provinciale overheid in Haut-Lomami vragen ze om de veiligheid van de inwoners te verzekeren.

Mutomb Kan Kato, parlementslid uit de regio Katanga, vermoedt dat sommige politici de hand hadden in het geweld. Volgens hem werden vier personen gedood omdat ze afkomstig waren uit de Kasaï. De notabele wil dat het gerecht een onderzoek instelt om te achterhalen wie de ‘intellectuele daders’ van de feiten waren.

De minister van Binnenlandse Zaken, Peter Kazadi Kankonde, gaf aan de provinciale autoriteiten in Haut-Lomami de instructie om een onderzoeksmissie uit te sturen om de precieze aard van de gebeurtenissen te achterhalen.

© CongoForum, 16.11.23 (db)

Beeld – bron: Malemba Nkulu/Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.