Ensemble rekent op warm onthaal voor presidentskandidaat Moïse Katumbi in Kisangani (CongoForum)

KISANGANI – De secretaris-generaal van ‘Ensemble pour la République’ gaf tijdens een uitgebreid onderhoud met de pers te Kisangani uitleg over de voorbereidingen van het bezoek van partijvoorzitter Moïse Katumbi Chapwe aan de stad. Kisangani in de provincie Tshopo wordt het startpunt van de verkiezingscampagne van presidentskandidaat Katumbi en van de kandidaten van diens partij voor de nationale, provinciale en gemeenteraadsverkiezingen, bericht Les Dépêches de la Tshopo.

“Een verkiezingscampagne voeren betekent communiceren met het publiek en het presenteren van ons sociaal project voor Congo, het ‘Alternatief 2024 voor een verenigd, democratisch en verenigd Congo’. Enkele dagen geleden onthulden we ons programma al in Kinshasa”, aldus Dieudonné Bolengetenge Balea. “Moïse Katumbi Chapwe zal zich naar het stadscentrum van Kisangani zal begeven om er op de legendarische ‘Place de la Poste’ een volksbijeenkomst te houden.”

Zal de oppositie met één gemeenschappelijke presidentskandidaat voor de dag komen? Volgens Ensemble zou dat een positieve keuze zijn. “We zijn een land met veel stammen, veel kerken, veel politieke partijen, maar we hebben de wil om te bouwen aan één Congolese natie die verenigd, democratisch en solidair is. Alles wat helpt om mensen samen te brengen en de verschillende plooien glad te strijken is dus een goede zaak. Hoewel we de oprichting van de nieuwe coalitie Congo Ya Makasi verwelkomen, wacht Ensemble pour la République de conclusies van haar werk af alvorens een verklaring af te leggen”, besloot het nationale parlementslid voor Isangi.

Bolengetenge hoopt dat Moïse Katumbi een warm onthaal zal krijgen in Kisangani.

© CongoForum, 20.11.23 (em)

Beeld – bron: Radio Okapi/Jacques Mukonkole

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.