Goma: kinderen maken tekeningen over ‘de vrede’ (CongoForum)

GOMA – In de stad Goma in Noord-Kivu hebben afgelopen zaterdag 42 kinderen tussen 11 en 13 jaar deelgenomen aan de internationale tekenwedstrijd ‘Affiches de la paix’ (vredesaffiches). De wedstrijd is een initiatief van de Lions Club International, afdeling Goma-Gisenyi.

De organisatoren willen kinderen al op jonge leeftijd de kans geven om op zoek te gaan naar vrede door tekeningen te maken. In een eerste fase waren er 300 kandidaten in Goma. Later werden daar 42 meisjes en jongens uit geselecteerd.

De wedstrijd werd georganiseerd in de lagere school ‘Mama Mulezi’. De jonge deelnemers waren in sommige gevallen ook straatkinderen en kinderen van ontheemden.

Afgelopen zaterdag zetten de kinderen zich aan het tekenen, aldus Radio Okapi. Met veel concentratie maakten ze tekeningen aan de hand van de criteria van de wedstrijd.

Tshibumbu Tambu Lorenzo, voorzitter van de plaatselijke Lions Club: “Wij vragen aan de kinderen om hun gevoelens uit te drukken. Hoe denken ze over vrede en de wereld? Hoe willen ze dat de wereld eruit ziet?”. De wedstrijd is volgens de organisatoren ook een manier om tekentalent te ontdekken.

Lions Club International zal uiteindelijk de winnende tekening belonen met 5.000 dollar. De winnaar zal met zijn ouders een reis mogen maken naar de Verenigde Naties in New York. Lager geklasseerde laureaten zullen 500 dollar krijgen.

© CongoForum, 21.11.23 (db)

Beeld – bron: (archief) Radio Okapi/Sifa Maguru

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.