Matadi: eerste koopvaardijschip aan vernieuwde havenkade (CongoForum)

MATADI – De directie van ONATRA is verheugd om aan de herstelde kade van de haven van Matadi opnieuw schepen te kunnen ontvangen. Een eerste schip met 6.000 ton goederen is inmiddels aangemeerd en volgens de gedelegeerd bestuurder van het bedrijf, Martin Lukusa, zullen de volgende dagen nog meer koopvaardijschepen in de haven aanleggen. “Dit zijn schepen die van over de hele wereld komen. Het is dus een uitzonderlijke ‘showcase’ voor ONATRA, dat hoopt dat deze eerste aanloop een stap in de goede richting zal zijn om meer schepen aan te trekken”, verklaarde Lukusa aan Radio Okapi.

Martin Lukusa kondigde ook aan dat de Lubero-boot, met een laadvermogen van 2.000 tot 2.500 ton, binnenkort op de Congorivier zijn opwachting zal maken voor vervoer naar Kisangani (Tshopo). Dit wordt mogelijk gemaakt door diensten tussen de verschillende zones, waaronder pendelboten in het binnenland, om goederen van de ene provincie naar de andere te vervoeren. Lukusa en zijn medewerkers willen zich blijven inzetten om ONATRA een nieuw elan te geven.

Spoorwegen

Niet alleen de haven van Matadi wordt gerenoveerd. Ook de spoorwegen voeren de nodige werken uit om voor een veilige en operationele spoorweg te zorgen. Tegen 2024 zullen er tussen Kinshasa en Matadi (Centraal-Kongo) opnieuw treinen rijden, zodat handelaars gemakkelijker goederen naar het binnenland kunnen vervoeren.

© CongoForum, 05.12.23 (em)

Beeld – bron: Matadi, Radio Okapi/Jonathan Fuanani

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.