Verkiezingen: Tshisekedi belooft weg Kananga-Kalamba Mbuji te herstellen (CongoForum)

KANANGA – Als hij herkozen wordt als president van de Republiek, zal Félix Antoine Tshisekedi Tshilombo een belangrijke weg herstellen. Dat zei hij aan de inwoners van Kananga, de hoofdplaats van de provincie Centraal-Kasaï. Het gaat om de weg Kananga-Kalamba Mbuji, die Centraal-Kasaï verbindt met Angola. Tshisekedi deed zijn belofte op een verkiezingsmeeting, meldt Mediacongo.

“Het herstel van de weg Kananga-Kalamba Mbuji is een van mijn prioriteiten voor de komende vijf jaar”, verklaarde hij. Hij voegde eraan toe dat hetzelfde zou gelden voor landbouwwegen, die zouden worden toegevoegd aan het ‘ontwikkelingsprogramma voor de 145 gebieden’.

“Ik vraag u om uw vertrouwen in mij te stellen, zodat ik het werk van de heropbouw van het land kan voltooien. De voorziening van drinkwater en elektriciteit is niet het laatste waar ik me zorgen over maak. Verre van dat”, verklaarde hij.

Wat betreft de bezorgdheid over de waardevermindering van de Congolese frank ten opzichte van de dollar, die de koopkracht in Congo al enige tijd aantast, zei de president dat “de Amerikaanse dollar niet onze nationale munt is. Alleen binnenlandse productie kan de Congolese frank ondersteunen”.

Kandidaat nr. 20 drong er bij iedereen op aan om samen te werken om de interne verdeeldheid te vermijden die mensen verzwakt en demobiliseert terwijl het land moet worden ontwikkeld.

© CongoForum, 14.12.23 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi/François Kadima

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.