Campagne ASADHO in Maniema: “Stem op ernstige kandidaten met een plan” (CongoForum)

KINDU – De mensenrechtenvereniging ASADHO (Association pour la promotion de la démocratie et des droits de l’homme) heeft woensdag in de provincie Maniema een campagne gelanceerd onder het motto « Je ne peux pas vendre ma voix pour un pagne », “Ik kan mijn stem niet verkopen in ruil voor een stuk stof”.

Volgens Yango Katchelewa (ASADHO) is het de bedoeling om de bevolking te sensibiliseren rond het belang van de stem die wordt uitgebracht. “Wij willen de mensen doen inzien dat stemmen een recht en een plicht is. Het gaat niet op om je stem te verkwanselen in ruil voor wat artikelen.”

Katchelewa vindt het niet kunnen dat sommige kandidaten met het oog op de verkiezingen cadeaus beloven om stemmen te kopen. “Ze beloven stukken stof, zeep, hoeden en andere dingen aan kiezers. Maar ze komen hun beloftes nooit na.”

De activist van ASADHO heeft in de streek van Salamabila de kiezers aangemoedigd om te stemmen op kandidaten die een geloofwaardig plan voor de samenleving hebben. “Kijk naar Kasongo of Wamaza-Salambila. We hebben geen wegen, geen drinkwater, geen elektriciteit. De politici die ons bezoeken, hebben het niet over wat zij van plan zijn met de samenleving. Ze praten alleen maar over stukken stof en zeep.”

ASADHO wil de campagne in heel Maniema voeren, aldus Actualité.cd.

© CongoForum, 15.12.23 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.