Kinshasa: gratis muggennetten voor meer dan 800.000 huishoudens (CongoForum)

KINSHASA – Het ministerie van Volksgezondheid kondigde woensdag aan dat het met insecticide behandelde muggennetten wil geven aan ten minste 846.243 huishoudens in Kinshasa.

Dit werd volgens Radio Okapi bekendgemaakt op een bijeenkomst met de verschillende partners van het project, waaronder de ngo Santé Rurale (SANRU) en de Congolese nationale politie.

De verdeling start op 12 januari, onvoorziene omstandigheden daargelaten, en zal alle 35 gezondheidszones in de hoofdstad bestrijken. Met deze campagne wil het ministerie van Volksgezondheid het sterftecijfer als gevolg van malaria in Kinshasa terugdringen.

Jennifer Tamba, chef communicatie bij SANRU, riep op om de campagne te beschermen tegen criminelen, beter bekend als kuluna. Om ervoor te zorgen dat de campagne goed verloopt, is meer bewustwording onder de bevolking nodig, zei ze. SANRU verzorgt meer dan 5 miljoen malariapatiënten in de 26 provincies van het land, aldus Radio Okapi.

De provinciale assemblee van Kinshasa heeft voorgesteld om toezicht te houden op de aankomst van de muggennetten, om de betrokkenen op te leiden en om het provinciebestuur op de hoogte te brengen van de aankomst en de onveilige situatie”. De provinciale veiligheidsraad van Kinshasa heeft toegezegd om de verdeling van de netten te beveiligen.

© CongoForum, 29.12.23 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi/Enoch Matondo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.