Blikseminslag doet brand uitbreken in Shadary-ziekenhuis in Kenge (CongoForum)

KENGE – Het Shadary-ziekenhuis in Kenge, de hoofdplaats van de provincie Kwango, is in de nacht van maandag op dinsdag getroffen door een hevige brand. Volgens de burgemeester van Kenge, Noël Kuketuka, werd de instelling getroffen door de bliksem terwijl het aan het regenen was.

Er is aanzienlijke materiële schade aangericht maar gelukkig vielen er geen doden, constateert Radio Okapi. Volgens de burgemeester was er onder meer brandschade in de kraamkliniek, aan de receptie en in het deel waar kinderen worden behandeld. Negen bedden voor patiënten vlogen in brand.

Kuketuka betreurt dat zijn stad niet beschikt over een eigen brandweerkorps. Hij hoopt dat de hogere autoriteiten het signaal zullen oppikken om hier verandering in te brengen. “Een brandweer met alle nodige materieel en voertuigen zou goed zijn”, aldus de burgemeester.

Het getroffen ziekenhuis werd ooit aan de stad geschonken door Emmanuel Ramazani Shadary. Die was bij de verkiezingen in 2018 presidentskandidaat namens het Front commun pour le Congo (FCC) van Joseph Kabila.

© CongoForum, 04.01.23 (db)

Beeld – bron: Wikipedia

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.