Bisschop Ngumbi roept op tot eenheid om de martelaren van de onafhankelijkheid te eren (CongoForum)

GOMA – De bisschop van het bisdom Goma (Noord-Kivu), mgr. Willy Ngumbi, heeft gisteren opgeroepen tot naastenliefde om de herinnering aan de martelaren van de Congolese onafhankelijkheid te eren. Hij deed zijn oproep tijdens een dankmis ter nagedachtenis aan de martelaren, die in 1959 het slachtoffer werden van kogels, aldus Radio Okapi.

In zijn homilie riep bisschop Willy Ngumbi op tot naastenliefde en vrede in deze regio, die geteisterd wordt door onveiligheid als gevolg van de activiteiten van gewapende groepen.

De vice-gouverneur van Noord-Kivu, commissaris Romy Ekuka, moedigde de bevolking aan om de martelaren van vandaag te eren. Hij verwees in het bijzonder naar de slachtoffers van bijna 30 jaar oorlog in Noord-Kivu.

De administratieve secretaris-generaal van de Université des Martyrs du Congo, die aanwezig was op de dankmis, toonde zich blij over de oprichting van zijn universitaire instelling. Voor Philippe Aksanti maakt dit initiatief deel uit van de acties die de martelaren van de DR Congo eren.

© CongoForum, 05.01.23 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi/Rosalie Zawadi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.