Doek valt voor bekende Congolese krant Le Potentiel (CongoForum)

KINSHASA – Le Potentiel, één van de grootste kranten in de DR Congo, houdt op te bestaan. Dat melden diverse Congolese bronnen. Het spijtige nieuws werd bekendgemaakt door de oprichter van de krant, Modeste Mutinga. Volgens Mutinga zijn de financiële problemen bij het bedrijf niet op te lossen.

Hiermee valt het doek voor de papieren krant Le Potentiel en haar website Le Potentiel Online. Ook Radio7 en Télé7 houden ermee op. Het radiostation en het tv-station zouden wel verhuizen naar andere, goedkopere locaties, waar misschien nog activiteiten mogelijk zijn.

Le Potentiel werd opgericht in 1982 en werd een bekende naam in het Congolese medialandschap. De krant berichtte onder meer over de oorlogen in de periode 1998-2003 en de overgang naar de democratie in 2006.

Het verlies van Le Potentiel is een trieste aderlating voor de media in Congo. “Dit onafhankelijke en degelijke medium speelde een belangrijke rol bij het bevorderen van de democratie en de mensenrechten”, is te lezen in andere Congolese media.

© CongoForum, 12.01.24 (db)

Beeld – bron: Le Potentiel

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.