Premier Sama Lukonde: “Democratische waarden zijn goed verankerd” (CongoForum)

KINSHASA – Premier Jean-Michel Sama Lukonde Kyenge heeft op de jongste ministerraad Félix Tshisekedi gefeliciteerd met zijn ‘briljante’ herverkiezing als president. Die herverkiezing is bevestigd door het Grondwettelijk Hof. Volgens Sama Lukonde toont de gebeurtenis dat de Congolezen vertrouwen hebben in de president en zijn visie onderschrijven.

Sama Lukonde zegt dat zijn regering de zware opdracht heeft om de visie van Tshisekedi in de praktijk te brengen, aldus Actualité.cd. Hij is van mening dat de recente verkiezingen bewijzen dat de democratische waarden, die ook werden uitgedragen door wijlen Etienne Tshisekedi, goed verankerd zijn.

Volgens het Grondwettelijk Hof haalde Tshisekedi bijna 73,5% van de stemmen bij de presidentsverkiezingen. De stemmen, uitgebracht in Yakoma (Noord-Ubangi) en Masimanimba (Kwilu) werden wel nietig verklaard overeenkomstig de beslissing van de nationale kiescommissie (CENI).

Félix Tshisekedi zal op 20 januari de eed afleggen om te beginnen aan zijn tweede ambtstermijn als staatshoofd.

De oppositie betwist nog altijd de verkiezingsuitslagen en stelt de massale fraude, georganiseerd door de machthebbers, aan de kaak.

© CongoForum, 18.01.24 (db)

Beeld – bron: Primature RDC/Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.