Analist beveelt hervormingen aan om Congolese frank te stabiliseren (CongoForum)

KINSHASA – De economische analist Kamwanya van Lem raadt president Félix-Antoine Tshisekedi, die beloofd heeft om van de stabilisatie van de wisselkoers een van de belangrijkste prioriteiten van zijn tweede termijn van vijf jaar te maken, aan om hervormingen op gang te trekken. Die zullen het mogelijk maken om alle plagen te bestrijden die ten grondslag liggen aan de instabiliteit van de wisselkoers, zegt hij bij Radio Okapi.

“We moeten hervormingen doorvoeren om een einde te maken aan wat wij beschouwen als een economische plaag en om zowel externe als interne stabiliteit te bereiken voor onze economie en onze munt. Monetaire stabiliteit is gekoppeld aan twee factoren: de monetaire of financiële factor en de factor van een gediversifieerde economie”, aldus Kamwanya van Lem.

De analist raadt de regering ook aan om de lokale productie van goederen en diensten te stimuleren: “Voor de meeste goederen en diensten die we consumeren, moeten we naar het buitenland. Dit beroep op de buitenwereld dwingt ons om deze goederen en diensten in buitenlandse valuta aan te schaffen”.

© CongoForum, 23.01.24 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi/Cynthia Bashizi Nabizana

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.