Overlopers uit oppositie richten politiek platform MCE op (CongoForum)

KINSHASA – Nationale en provinciale parlementskandidaten van oppositiepartijen, waaronder Moïse Katumbi’s Ensemble pour la République, Delly Sessanga’s Envol en Matata Ponyo’s LGD, hebben zich afgelopen zaterdag gedistantieerd van hun leiders.

In een verklaring na afloop van een vergadering in Kinshasa kondigden ze aan dat ze een nieuw politiek platform hadden opgericht onder de naam ‘Beweging van Toegewijde Congolese Patriotten’ (MCE), bericht Radio Okapi.

Na deze vergadering om het verkiezingsproces en de verkiezingen van 20 december te evalueren, bekritiseerden deze overlopers hun leiders omdat ze “een slecht georganiseerde oppositie vormen, die niet in staat is om zich rond één enkele presidentskandidaat te scharen”. Ze scharen zich daarom achter het staatshoofd.

In dezelfde verklaring feliciteerden ze Félix-Antoine Tshisekedi met zijn herverkiezing en gaven hem hun “niet aflatende steun in zijn strijd voor nationale soevereiniteit”.

Ze deden ook een beroep op jongeren “van wie de ambities nog steeds door hun leiders worden gesmoord, om zich bij hen aan te sluiten”.

© CongoForum, 29.01.24 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.