Voetbalcoach Sébastien Desabre: “We willen iedereen laten zien dat de DR Congo terug is” (CongoForum)

SAN PEDRO – “We willen aan iedereen laten zien dat de Democratische Republiek Congo terug is”. Dat zei DR Congo-coach Sébastien Desabre op zijn persconferentie zaterdag voor de wedstrijd tegen Egypte.

Egypte en Congo stonden zondag tegenover elkaar voor een plaats in de kwartfinales in het Stade Laurent Pokou in San Pedro, en de Congolezen wonnen verrassend.

“Het is duidelijk dat Egypte favoriet is voor deze wedstrijd. Wij zijn uitdagers en die positie past ook bij ons. Het wordt een moeilijke wedstrijd, want we kennen het potentieel van Egypte. Maar we weten ook dat we nog veel ruimte voor verbetering hebben. We weten wat we moeten verbeteren”, merkte Desabre op.

“Tot nu toe hebben we een aantal interessante dingen gedaan, maar die hebben zich niet noodzakelijk vertaald in overwinningen. Morgen is een knock-outwedstrijd. We zullen er alles aan moeten doen om te winnen. Mijn spelers zijn gefocust op wat ze willen doen. We gaan de bal gebruiken en ons spel spelen. We willen aan iedereen laten zien dat de DR Congo terug is.”

De DR Congo is sinds 2019 terug bij de laatste 16 en is niet van plan om het daarbij te laten. Zeker niet na de emoties tijdens de groepsfase.

Net als hun tegenstanders wonnen de Léopards geen enkele wedstrijd om de tweede ronde te bereiken. Drie wedstrijden, drie keer gelijkspel.

© CongoForum, 29.01.24 (rk)

Beeld – bron: CAF

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.