Schipbreuk Kivu-meer: reddingswerkers vragen hulp (CongoForum)

BUKAVU – Reddingsteams die op zoek zijn naar meer dan 35 lichamen die nog steeds vermist zijn na de jongste schipbreuk in het Kivumeer, doen een beroep op de overheid en mensen van goede wil voor hulp zodat ze hun werk kunnen voortzetten. Dat bericht Actualité.cd.

In een brief aan de administrateur van het territorium Idjwi zeggen de reddingswerkers dat ze al deze essentiële zaken nodig hebben terwijl de zoektocht doorgaat: “We vragen u om ons op elke mogelijke manier te helpen door ons te voorzien van gemotoriseerde boten, brancards, handschoenen, pleisters, katoen, teer, dekzeilen, drietanden, schoffels, lijkzakken enzovoort”.

In Kalehe werden op 1 februari nog twee lichamen geborgen, wat het totaal op 7 levenloze lichamen brengt, onder wie 2 vrouwen, 2 mannen en 3 kinderen.

Op 28 januari zonk een motorboot die vanuit Bukavu naar Idjwi voer in het Kivumeer. Volgens de administrateur van het territorium waren er 50 mensen aan boord. Op dit moment zijn er 7 levenloze lichamen geborgen, waarvan er 4 al begraven zijn.

© CongoForum, 05.02.24 (rk)

Beeld – bron: la Fecopeile/Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.