Noord-Kivu: tweede bom treft wijk Mugunga in Goma (CongoForum)

GOMA/KINSHASA – In de wijk Mugunga in de stad Goma (Noord-Kivu) is woensdagochtend een bom gevallen op de ‘Marché Kisoko’. Die plek ligt niet ver van de Cinquantenaire-school in dezelfde wijk. Mugunga ligt aan de noordwestelijke rand van Goma. Het gaat al om de tweede bom in vijf dagen tijd op Mugunga.

Het nieuwe incident eiste gelukkig geen mensenlevens, meldt Radio Okapi. Er is wel materiële schade. Een houten huis werd verwoest en het dak van de markt werd beschadigd. De plaatselijke bevolking verkeert in angst door de feiten.

De veiligheidsdiensten kwamen ter plaatse om de oorsprong van de bom te onderzoeken.

Afgelopen dinsdag ontving president Félix Tshisekedi in Kinshasa Jean-Pierre Lacroix, die bij de Verenigde Naties toeziet op de vredesoperaties. Hun gesprek ging over het terugtrekkingsplan voor de VN-vredesmacht (Monusco) en de veiligheidssituatie in het oosten van het land, berichten Congolese media.

“We werken actief samen om de doelstellingen van een geslaagde terugtrekking te kunnen bereiken”, zei Lacroux na afloop van het onderhoud met de president. Volgens hem zal de VN-Veiligheidsraad ‘heel regelmatig’ worden geïnformeerd over de veiligheidsrisico’s in Oost-Congo.

De VN lieten verder weten dat Monusco bereid is om ondersteuning te geven aan de militairen die de Ontwikkelingsgemeenschap voor Zuidelijk Afrika (SADC) stuurde naar Congo. Die militairen zijn verbonden aan de missie SAMIRDC.

© CongoForum, 07.02.24 (db)

Beeld: Jean-Pierre Lacroix (VN) bij president Tshisekedi

Bron: Présidence RDC

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.