Beni: student Frank Makolongo verdient geld met zelf bedachte ‘app’ (CongoForum)

BENI – De 23-jarige student Frank Makolongo, die informatica volgt aan de ‘Université chrétienne bilingue du Congo’ (UCBC) in Beni, heeft de ‘app’ La Localisation ontwikkeld om het gemakkelijker te maken om iets te huren of grond, auto’s en huizen te verkopen in de stad Beni. Dat bericht Radio Okapi.

Beni is een stad in Noord-Kivu met meer dan 600.000 inwoners. Makolongo zag in zijn wijk, Matonge, dat het voor vele mensen moeilijk was om een huurwoning te vinden. Dat bracht hem om het idee om ‘La Loca’ te maken. Hij maakte een website en koppelde die  aan een app op de telefoon. Zo worden alle huizen en auto’s die te huur zijn in kaart gebracht, zegt de student.

Wie zich via zijn smartphone connecteert met de site Laloca.site, ziet er de foto’s van huizen die te huur staan. Om het even wie kan foto’s plaatsen op de website. Wie een account maakt, kan artikelen posten. De organisatoren van de website fungeren als tussenpersoon.

Het project helpt de student aan inkomsten, bijvoorbeeld om zijn studies te financieren. Makolongo hoopt dat andere jongeren uit Beni zijn voorbeeld zullen volgen in plaats van werkloos te blijven of zich aan te sluiten bij een gewapende groep.

Als een huis wordt verhuurd, krijgt Makolongo een commissie van 50% op de huurprijs.

© CongoForum, 12.02.24 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.