Masisi: rust keert terug na hevige gevechten rond Sake en Shasha (CongoForum)

GOMA – De rust keerde zondagavond terug in het gebied rond de stad Sake en op de weg Shasha-Bweremana, ten zuiden van de stad Goma in het territorium Masisi. Zondagochtend waren er hevige vuurgevechten tussen het Congolese leger en de rebellen van M23, die steun krijgen van de Rwandese strijdkrachten.

Het werd ook rustiger op andere wegen in het territorium van Masisi, waar de Wazalendo aan het vechten waren tegen de rebellen.

Lokale bronnen van Radio Okapi zeggen dat beide partijen nog altijd hun oorspronkelijke posities van voor de gevechten innemen. Er zou nu een ‘broze rust’ heersen op alle frontlinies in het territorium van Masisi.

Het zou ook weer rustiger zijn op de weg naar Kimoka, nabij het dorp Malehe, in Kisheke achter de basis van Monusco en in Tingi in de richting van het dorp Lutobogo.

Vijandelijkheden vinden plaats op verschillende posities van de opstandelingen op de top van de Ndumba-heuvel rond Shasha in het ‘groupement’ Mufuni Shanga.

Het middenveld zegt dat er zondag gevechten waren op de Ndumba-heuvel. Die positie stelt de rebellen in staat om hun uitvalsbasissen van Mushaki, Kilolirwe via Kitchanga tot Mwesso te controleren.

© CongoForum, 26.02.24 (rk)

Beeld – bron:Radio Okapi/Marc Maro Fimbo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.