Bukavu: ‘Huis van de Vrouw’ met hulp van Zwitserse en Duitse ontwikkelingssamenwerking (CongoForum)

BUKAVU – De stad Bukavu in Zuid-Kivu beschikt nu over een eigen ‘Huis van de Vrouw’, dankzij financiële steun van de Zwitserse ontwikkelingssamenwerking. Het gebouw werd opgetrokken door de Duitse ontwikkelingssamenwerking (GIZ). Afgelopen woensdag werd het Huis van de Vrouw officieel in handen van de provinciale overheid gegeven, meldt Radio Okapi.

Het gebouw kan in totaal 300 personen ontvangen en ligt in de gemeente Ibanda. Er kan worden vergaderd door groepen en verenigingen van vrouwen.

Jacqueline Ngengele leidt het provinciale departement Gender: “Op deze plek zullen vrouwen kunnen discussiëren, praten en informatie delen over hun rechten en hun dagelijkse leven.” Het perceel was al in 2010 aangeduid voor een project van deze aard. De eerste steen werd gelegd door de vroegere minister van Werk, Marie-Ange Lukiana.

Voor vrouwen in Bukavu is het gebouw een enorme aanwinst, vindt Thérèse Mema, directrice van het Centre Olame. “Zij zullen nu niet meer naar plaatsen moeten zoeken om bijeen te komen.”

Het Huis van de Vrouw beantwoordt dus aan een duidelijke behoefte. De plek zal niet alleen kunnen worden gebruikt voor discussies maar ook voor vorming.

© CongoForum, 08.03.24 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi/Rachel Kiese Mbangu

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.