Vlisco verkoopt speciale stoffen om ontheemden in Goma te steunen (CongoForum)

KINSHASA – Het stoffenbedrijf Vlisco wil geld bijeenbrengen om de ontheemden in Goma en omstreken te ondersteunen. Dat blijkt uit een persbericht van het bedrijf.

Vlisco reageert op een oproep van de minister van Gender, Kind en Gezin, die ervoor pleitte om op Wereldvrouwendag solidariteit te tonen met de ontheemden in Goma.

Samen met de ‘Innocent Foundation’ roept Vlisco nu klanten op om ‘pagnes’ van de types Wote Pamoja en Amani te kopen. Een percentage van het aankoopbedrag zal worden doorgestort naar de Innocent Foundation, luidt het. Deze middelen zullen worden gebruikt om bijstand te geven aan ontheemden in Goma en omgeving. De stoffen zullen in de winkels verkrijgbaar zijn vanaf vandaag, 8 maart 2024.

Op 30 maart aanstaande organiseert Vlisco in Kinshasa nog een speciale avond om geld bijeen te brengen. Vertegenwoordigers van het bedrijf en de stichting zullen op die avond aanwezig zijn.

Vlisco en de Innocent Foundation hopen dat veel Congolezen blijk zullen geven van solidariteit met de mensen in Noord-Kivu. “Samen kunnen we echt een verschil maken in het leven van diegenen die hulp nodig hebben”, luidt het.

© CongoForum, 08.03.24 (db)

Beeld – bron: Vlisco

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.