Kalemie: slechte staat Boulevard Lumumba zet jongeren aan tot actie (CongoForum)

KALEMIE – In de stad Kalemie (Tanganyika) is het verkeer maandag in de war gestuurd door boze jongeren die banden in brand staken en wegversperringen opwierpen. De jongeren zijn kwaad omdat de Algemene Inspectie van Financiën (IGF) geen geld laat vrijmaken om de Boulevard Lumumba in Kalemie heraan te leggen, bericht Mediacongo.

De bewuste boulevard is er slecht aan toe en staat al sinds weken onder water zodat auto’s en motorfietsen nog maar moeilijk kunnen passeren. Voetgangers moeten hun schoenen uitdoen om de weg over te steken.

Albert Sangwa, die mee de actie van de jongeren organiseerde, zegt dat de IGF al vaker ontwikkelingsprojecten tegenhield. “De boulevard lijkt steeds meer op een kunstmatig meer”, aldus Sangwa. “Dit stuit ons tegen de borst en daarom gingen de jongeren de straat op. We versperden alle wegen voor we bezoek kregen van de stadscommandant, die ons smeekte om ermee te stoppen. Veel projecten bleven tot nu toe onuitgevoerd omdat de IGF dwars lag.”

De IGF laat weten in de komende dagen te zullen reageren. Maar sommige waarnemers merken op dat de provinciale overheid in Tanganyika zelf problemen veroorzaakt omdat ze zich niet houdt aan de voorschriften op diverse gebieden. Investeringen programmeren was altijd al een probleem. En er liep veel mis met het budgetteren van middelen en het toewijzen van opdrachten voor projecten.

© CongoForum, 12.03.24 (db)

Beeld – bron: wikipedia

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.