Conjunctivitis in Oost-Kasaï: geregeld goed de handen wassen (CongoForum)

MBUJI-MAYI – Dr. Jean-Pierre Sumba beveelt de bevolking aan om geregeld goed de handen te wassen om de verspreiding van conjunctivitis tegen te gaan in de provincie Oost-Kasaï. Hij adviseert mensen om hun oog goed schoon te houden met behulp van het propere deel van een zakdoek, meldt Radio Okapi.

Sumba zegt verder dat mensen beter kunnen vermijden om elkaar de hand te geven en ook niet elkaars handdoek mogen delen. Thuis blijven is ook wijs. “Wie de ziekte oploopt, kan beter thuis blijven om de conjunctivitis niet door te geven”, klinkt het.

Deze aandoening kan te wijten zijn aan een allergie. Ze kan ook worden veroorzaakt door bacterieën of virussen. Conjunctivitis is uiterst besmettelijk en wordt verspreid door contact met vocht, afgescheiden door de ogen.

Heel wat inwoners in Mbuji-Mayi lijden momenteel aan conjunctivitis. De gezondheidsdiensten hebben geen idee hoe groot het aantal zieken is. Ook in andere delen van Congo kampt de bevolking met deze ziekte. Wanneer iemand de ziekte oploopt, wordt het wit van de ogen erg rood.

© CongoForum, 03.05.24 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi/Esther Ndalafina

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.