Noord-Kivu: 35 slachtoffers van bombardementen begraven in Kibati (CongoForum)

GOMA – De 35 slachtoffers van de recente bombardementen op een kamp voor ontheemden in Mugunga (Noord-Kivu) zijn gisteren, woensdag, begraven op de nieuwe begraafplaats in Kibati. Dat bericht Actualité.cd.

De autoriteiten en de bevolking brachten een laatste hulde aan de slachtoffers op de esplanade van het ‘Stade de l’Unité’. De begraafplaats is er voor alle slachtoffers van de oorlog die wordt gevoerd door de rebellen van M23, die steun krijgen van het Rwandese regime.

De minister van Nationale Solidariteit en Humanitaire Acties, Modeste Mutinga, verklaarde gisteren dat de autoriteiten alles willen doen om de vrede te laten terugkeren in het oosten van de DR Congo.

Volgens Mutinga zijn de recente feiten het zoveelste bewijs voor ‘de wreedheid en de schuld van Rwanda en zijn leider Paul Kagame’. Hij noemt de gebeurtenissen ‘weerzinwekkend’. Mutinga houdt vol dat president Félix Tshisekedi al het mogelijke doet om de vrede en veiligheid te laten terugkeren. Hij rekent erop dat ‘de barbarij en de criminele daden van Paul Kagame niet onbestraft zullen blijven’.

Op vrijdag 3 mei 2024 werd een kamp voor ontheemden in Mugunga (Goma) getroffen door bommen. Hierbij vielen tientallen doden en gewonden. De ontheemden waren mensen die hun huizen in de streek van Masisi waren ontvlucht.

© CongoForum, 16.05.24 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi/Rosalie Zawadi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.