Belgisch-Congolees analist Jean-Jacques Wondo gearresteerd (CongoForum)

KINSHASA – Jean-Jacques Wondo Omanyundu, analist en specialist in militaire aangelegenheden in de Democratische Republiek Congo, werd deze week gearresteerd in de Congolese hoofdstad Kinshasa. De informatie waarover La Libre Belgique berichtte, werd volgens de RTBF zaterdag bevestigd door Buitenlandse Zaken, dat zegt de zaak van nabij te volgen.

Jean-Jacques Wondo, van Belgisch-Congolese nationaliteit, is onderzoeker en analist gespecialiseerd in militaire kwesties, in het bijzonder conflicten in de DR Congo. Hij is afgestudeerd aan de Koninklijke Militaire School (KMS), de ULiège en de ULB. De man werd deze week gearresteerd in Kinshasa, de hoofdstad van Congo.

Volgens La Libre Belgique werd hij al enkele dagen ondervraagd door de militaire inlichtingendiensten in verband met de couppoging door personen die banden hebben met Christian Malanga, een tegenstander van president Félix Tshisekedi, die bij de coup om het leven kwam.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat het “op de hoogte is van de arrestatie van de heer Jean-Jacques Wondo” en “deze zaak op de voet volgt” met de Belgische ambassade in het land.

© CongoForum, 27.05.24 (rk)

Beeld – bron: Kinshasa/Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.