Conflict Teke-Yaka: ANATC predikt liefde en broederschap tussen beide gemeenschappen (CongoForum)

KINSHASA – Jean-Serge Mbangu, uitvoerend secretaris van de Alliance nationale des autorités traditionnelles du Congo (ANATC) heeft eerder deze week in Kinshasa de Teke en de Yaka opgeroepen om zich te verzoenen en vreedzaam samen te leven.

Volgens het bericht van Radio Okapi deed hij deze oproep na een audiëntie bij de verslaggever van de Nationale Assemblee, Jacques Djoli, in het Palais du peuple in Kinshasa.

Het enige advies dat Mbangu naar eigen zeggen aan beide bevolkingsgroepen kan geven is liefde en broederschap en alles wederzijds te vergeten en vergeven. Jean-Serge Mbangu bedankte ook het staatshoofd, Felix Tshisekedi, voor zijn persoonlijke inzet om de vrede tussen de Teke en de Yaka te herstellen.

Het vredesbestand tussen alle Teke- en Yaka-gemeenschappen werd ondertekend in de Cité de l’Union Africaine waarbij ook boeren en de Mobondo-militie aanwezig waren. De uitvoering van het vredesakkoord dat de Teke en Yaka-gemeenschappen in aanwezigheid van het staatshoofd hebben ondertekend, is toevertrouwd aan een speciale commissie die op het Ministerie van Binnenlandse zaken in Kinshasa aan het werk gaat.

© CongoForum, 30.05.24 (em)

Beeld – bron: Radio Okapi/Présidence de la République

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.