TFM krijgt “Kopermerk”: primeur in Afrikaanse mijnindustrie (CongoForum)

KINSHASA – Tenke Fungurume mining (TFM) heeft op 12 juni het ‘Copper Mark’-certificaat (Kopermerk) ontvangen. Deze certificering is gebaseerd op de beoordeling van mijnen en smelterijen die ervoor moet zorgen dat elke installatie voldoet aan de eisen van verantwoorde productiepraktijken op het gebied van milieubeheer en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

TFM is het eerste mijnbouwbedrijf in Afrika met dit certificaat. Hugo Siza, adjunct-directeur van TFM en verantwoordelijk voor externe betrekkingen, is van mening dat deze erkenning een reden tot trots is voor de onderneming en voor de Democratische Republiek Congo: “Dit is niet alleen goed nieuws voor TFM, maar ook voor het land, want het is het eerste mijnbouwbedrijf in Afrika dat gecertificeerd is met het Kopermerk voor zijn verantwoorde productiepraktijken inzake milieubeheer en maatschappelijke verantwoordelijkheid”.

Het Copper Mark-certificaat wordt niet automatisch toegekend. Het is het resultaat van onderzoeken die worden uitgevoerd door een onafhankelijke derde partij, gebaseerd op een aantal indicatoren. De adjunct-directeur externe betrekkingen van TFM hoopt dat de certificering van TFM het imago van de mijnbouw in de DR Congo zal verbeteren.

“Vandaag de dag bevinden we ons in een situatie waarin mensen geneigd zijn een zwart beeld van de mijnbouwindustrie te schetsen, maar we moeten ook leren om goede verhalen te vertellen, en dit is een goed verhaal voor het land en voor TFM. We zijn trots dat we model staan en zullen onze goede praktijken voortzetten.”

© CongoForum, 17.06.24 (rk)

Beeld – bron: TFM

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.