Gedeeltelijke ringweg moet verkeer in Kinshasa vlotter laten verlopen (CongoForum)

KINSHASA – De Congolese autoriteiten willen een soort ringweg laten aanleggen om het verkeer in de hoofdstad Kinshasa vlotter te laten verlopen. Deze ringweg zou moeten worden aangelegd in het zuidwesten en zuidoosten van de stad, bericht Mediacongo. Afgelopen zaterdag loste president Félix Tshisekedi het startschot voor de werkten. Dat gebeurde in Mitendi, een wijk in de gemeente Mont-Ngafula.

Volgens het bevoegde agentschap, het ‘Agence congolaise des grands travaux’ (ACGT), moet de ringweg 63 kilometer lang worden en zal hij vier rijstroken krijgen. Het wordt een gedeeltelijke ring rond Kinshasa. In het zuidwesten zal de weg (bijna 21,4 kilometer) lopen van Lutendele naar Mitendi. In het zuidoosten loopt het traject (41,5 kilometer) van Mitendi via Kimwenza naar de kruising tussen de Avenue Ndjoku en de Boulevard Lumumba in de gemeente Kimbanseke.

Het project is een stukje van de werken die de Chinezen hebben beloofd. Voor een ringweg in Kinshasa was sprake van 300 miljoen dollar, gespreid over drie jaar. Voor heel Congo zou China projecten voor een totaal bedrag van 7 miljard dollar moeten realiseren.

© CongoForum, 24.06.24 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi/Billy Yvan Lutumba

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.